Jag är fotograf till yrket, men medmänniska främst. Kan jag hjälpa till så gör jag det. Bild från Matt Roberts på Rewind Photography.

Jag är fotograf till yrket, men medmänniska främst. Kan jag hjälpa till så gör jag det. Bild från Matt Roberts på Rewind Photography.

Jag får ofta frågan vart jag kommer ifrån. Under mina år var den frågan enkel att svara på. "Sweden". Men väl hemma är det svårare. Frågar man vart mitt hem är, är svaret tillika Gotland som Jämtland. Min mammas släkt är främst från Jämtland och min pappas från Västmanland. Dem träffades i Göteborg och det var där jag växte upp. När jag var sexton flyttade jag till Småland och bodde där i fyra år. jag kom tillbaka till Göteborg med en småländsk dialekt och flyttade till USA kort därpå till min Gotländska kärlek där vi studerade och jobbade. Nu pratar jag någon blandning av alla möjliga dialekter och anser att hemma är en plats man väljer, inte nödvändigtvis den plats man föddes på.

AnnieBrickman.jpg

Under en fotografering ute i skogen träffade jag en av USAs toppfotografer inom bröllopsfotografering, Matt Roberts, och det blev början på min karriär inom bröllopsfoto. Jag tillbringade ett och ett halvt år med honom som hans assistent och second shooter medan jag lärde mig mer om ljussättning, om människor och om bröllop. Jag var en del av hans team när han blev utnämnd till en av de 100 bästa fotograferna i USA och Kanada. Den känslan var fantastisk.

About

Mitt namn är Annie Brickman. Annie betyder ungefär "den benådade" vilket kan översättas med "den förlåtna". Som barn tyckte jag att det var ett ytterst underligt namn, men numera kan jag leende tänka att det passar mig väl. Jag ber om ursäkt istället för om tillåtelse. Inte så att jag hittar på en massa dumheter, men jag tar risken att kanske överträda en för mig osynlig gräns i min strävan efter att nå dit jag vill. Jag är den där personen som klättrar upp i trädet om det ger mig en bättre vinkel. Jag är personen som vadar ut i vattnet eller kastar mig på marken. För att vinna måste man våga. Efter att ha sett mina bilder har ingen dömt mig för mitt annorlunda beteende, utan skrattande kallat mig modig eller galen. 

Jag är en hopplös, romantisk konstnär. Jag ser världen i vinklar, former och färger, i kontraster. Jag ser bröllopsfotografi som min huvudsakliga syssla, det som jag brinner allra mest för. Energin, stämningen, känslorna och kärleken. Det får min själ att brinna av passion. Det är kontakten med människor och känslan av att skapa son driver mig.

För att vinna måste man våga säga ja. Bild från Matt Roberts på Rewind Photography .

För att vinna måste man våga säga ja. Bild från Matt Roberts på Rewind Photography.

För mig är "hemma" numera Gotland, där jag bor med min sambo, Adam Stumle. Tillsammans driver jag och Adam produktionsbolaget Any Moment Productions AB. Adam är specialiserad på film men utbildad inom foto, medan jag är specialiserad på foto och utbildad inom film, så vi är ett bra team. Vi utbildade oss på Santa Barbara City College i Kalifornien, där vi båda var ansiktet utåt för våra respektive utbildningar. Adam grundade deras Film Community och jag var tutor/lärarassistent i foto och närapå bosatt i vårt Photo Department utöver mitt jobb som skolans fotograf.

MATT5722.jpg

2017 flyttade jag och Adam hem till Sverige igen och bosatte oss på hans hem-ö. Gotland är vår bas men vi verkar i hela världen. På Gotland har vi startat om från början, vilket har varit både skrämmande och roligt. Vi tror båda på att våga säga ja till nya möjligheter och projekt och det har lett till en varierande vardag med mycket resor. Jag skulle inte kunna önska min en bättre tillvaro. Vi delar tiden mellan fastlandet och Gotland, mellan landsbygd och stad och fjälltrakter. Vi har jobbat med allt från strumpor till militärer. När vi flyttade hem var tanken att vi skulle pröva våra nya vingar och se om dem bar.

Den bar, och dem bär oss mot oväntade platser, nya äventyr och nya människor. Inget projekt är för litet eller för stort, för nytt eller för bekant. Vart framtiden bär oss vet vi inte, men jag hoppas på ett fortsatt varierande liv rikt på nya möjligheter, utmaningar och människor.


 

Kontakta mig

Jag nås bäst på epost, eftersom jag ofta är ute på konstiga platser vid konstiga tider,
ofta oförmögen att nås på telefon. Men jag ringer gärna upp om ni lämnar ert nummer!