Portfolio

Bilder finns överallt omkring oss. Varenda tidning, hemsida eller TV-apparat är till bredden fylld av dem till den grad att du för det mesta inte ens ser dem längre. En bild säger mer än tusen ord, och i en tid då nästan alla kan knäppa av en är det viktigare än någonsin att skilja sig från mängden genom bra fotografi. Ett bra foto är mer än en bild. Ett bra foto berättar en historia.

Vilken? Det beror på situationen. Kanske berättar bilden vad som händer i ett nyhetsinslag. Kanske berättar den vilken den rätta färgen är på ett klädesplagg du funderar på att klicka hem från internet? Kanske berättar den hur bröllopet var eller hur ditt lilla barn såg ut vid just den där åldern. Yrket som fotograf är varierande och krävande. Det är inte bara att "knäppa en bild". Bakom varje foto ligger en lång utbildning, kunskap om ljus, ett tankearbete och en vision. Bakom varje bild du ser ligger redigering, både innan bilden togs och efteråt. Fotografi är en konstart. För många är fotografi vardagslyx. För mig är fotografi ren passion och det finns ingen aspekt av det som jag inte älskar att ägna mig åt.

Foto som grafisk Konst

Foto som grafisk Konst

KSTN6255.jpg

Som konstverk har jag sålt bilder både till privatpersoner och till företag. Fotografin är allsidig och det är fantastiskt att se en utskriven bild i stort format. Jag har fotograferat ett sextiotal bröllop runt om i världen och jag reser så fort jag får en chans för att fånga nya platser och kulturer på bild. Nedan ser ni ett litet urval av alla bilder och ögonblick jag hittills hunnit fånga under mina drygt fem år som fotograf.


 

Bröllop

Det är magiskt att få vara med och fånga någons stora dag på bild. Jag älskar att få vara en fluga på väggen och beskåda kärleken, men också att kliva in och ta kommandot, skapa romantiska bilder eller ställa upp familjen för kort som kommer att hänga på väggen resten av livet. Variationen av ögonblick och intensiteten i  känslorna gör bröllopsfotograferingarna till de allra roligaste jag vet.


Naturbilder

Långt innan jag började fotografera människor fångade jag naturen på bild. Jag älskar att få vara ute i naturen och kalla det att arbeta. Det är magiskt att uppleva soluppgången i dimma, eller gnistret av snö på trädgrenarna. Landskap och naturbilder är en bra ursäkt för att få komma ut och njuta av den fantastiska värld vi lever i. Jag har sålt naturbilder till såväl privatpersoner, hemsidor och företag. Du hittar just nu fyra av mina bilder i en RUSTA-butik nära dig.


Porträtt

Förr i tiden trodde en del människor att fotografen fångade en bit av människans själ när ett foto togs, men jag anser snarare att det är en bit av fotografens själ som stannar kvar och bevaras ner i bilden. För samma person kan fotograferas av tusentals personer och se helt annorlunda ut. Fotografens öga, värderingar, smak och samhörighet med sina medmänniskor är det som styr hur ett porträtt blir. Ibland efterfrågar medmänniskan en viss stil eller en viss vision, men i tillslut är det ändå fotografens vision och öga som avgör hur bilden faktiskt bli. Jag älskar att fotografera människor. Men ibland undrar jag om mina bilder kanske mer är porträtt av mig själv än av dem som står framför min kamera...


Mode & Skönhet

Modefotografi är fantastiskt, lekfullt och kreativt. Modefotografi var något av det första jag fotograferande och jag älskar det. Att samarbeta med frisörer och make up-artister, företag och modeller för att göra en vision till verklighet. 


Matfotografi

Det är en konst att fotografera mat. Jag har fotograferat för restauranger och för artiklar om mat. Att få någonting att se riktigt gott ut är inte så lätt som det låter. Det ett drygt år sedan jag upptäckte hur roligt och givande det är att fotografera mat och bakelser... sedan hemflytten till Sverige 2017 har det intresset exploderat.


Livsstil, sport och andra aktiviteter

Porträtt behöver inte vara ett poserat kort i en studio. Någonting jag verkligen älskar är att fånga bilder på människor i ögonblick då dem ägnar sig åt det dem älskar. Sådana bilder går inte att tvinga fram. Mina egna favoritbilder från min uppväxt är bilder från idrottsaktiviteter, stallet eller ute på äventyr någonstans. Svettig, blöt, smutsig eller osminkad - dessa bilder är äkta på ett sätt inga andra bilder är. 


Konstnärligt

Långt innan jag lyfte kameran var penseln mitt verktyg för att skapa. Jag spenderade hela min uppväxt med en penna eller pensel i min hand, gick på konstskola och bekantade mig med att se form och färg och kontraster där alla andra såg verkligheten. Det tog jag med mig in i fotografin. Jag skapar en hel del konst som fotograf. Mellan produktfotograferingar och bröllop älskar jag att ta med mig kameran till en ny plats och leka med den medan jag skapar någonting kreativt. 


Kontakta mig

Har du frågor, tankar eller är du i behov av fotograf? Hör av dig! Jag svarar bäst på epost eftersom jag ofta är ute på vift och inte alltid med möjlighet att svara i telefonen, men lämna ditt telefonnummer om du vill att jag ringer upp. Jag träffas gärna antingen på kontoret eller via internet om ett möte önskas.